Toerisme

Busot

Wil je Busot leren kennen? Bekijk gerust eens deze (promo)film. Je hoort er de burgemeester aan het woord. Tevens is er ook veel informatie is te vinden op de site van de toeristische dienst van Busot. Of ga er eens langs. Deze bevindt zich nabij de Plaza Central thv het gemeentehuis. Informatie over de bezienswaardigheden, restaurantjes en festiviteiten staan er allemaal mooi opgesomd en beschreven.
In Busot is er een bakkerij, apotheker en zijn er verschillende kleine kruidenierszaken en restaurantjes.

Het appartement ligt in de bergen, die gekend zijn van de Vuelta!

– El Maigmo: te beklimmen via Castalla , 4 km lang met een gemiddelde stijgingspecentage van 11,1%. Via Petrer 13,4km lang met een gemiddelde stijgingspercentage van 4,7%

– Balcon de Alicante: een ongelijke klim van 8,4 km met gemiddelde stijgingspercentage van 6,2% en een maximale van 14%!

– Alto de Aitana (1549m), een van de hoogste col uit de omgeving met een lengte van 17,6 km. Iets voor een ervaren fietser! Gemiddelde stijgingspercentage 5%.

– Puerto de Tudons (1027m). Deze Col van 11,6 km leid je door schitterende natuur en dorpjes zoals Sella en Guadelest, Deze heeft een gemiddelde stijgingspercentage van 4,1%  en max 11%.

– Puerto de la Carrasqueta (1020m), een lange regelmatige klim met enkele haarspeldbochten. Lengte 11km met een gemiddeld stijgingspercentage van 5%.

– Langste klim in de buurt is vanuit San Joan naar Puerto de Tibi: 22,5km lang met een gemiddelde stijgingspercentage van 3%

– Cuevas de Canalobre : ideaal voor een tijdritklim

Meer info omtrent de beklimmingen in de omgeving: Klik hier of via een leuke app myCols

Liever mountainbiken ? Wandelaars? Keuze genoeg! Deze streek is de moeite waard om te verkennen! 

El Campello

In El Campello is er op woensdag- en zondagvoormiddag een markt met lokale producten. Deze ligt op 10 min van Busot.

Fietsen huren?

Mocht u niet in de mogelijkheid zijn om uw eigen fiets(en) mee te brengen, kan u deze huren bij Ochoa Bikes in El Campello, of bij de toeristische dienst van Busot. Wij regelen dat voor u met veel plezier! 

Sportgelegenheid

Op 2 km van het appartement bevindt zich de sporthal van Busot. Daar kan je deelnemen aan spinninglessen, crossfit, tennis, pilates en padel. Dit kan tegen een zeer voordelig tarief. Er is daar tevens in de zomer een openlucht zwembad.
Op 8 km is er een 18-hole golfterrein: Golf Bonalba Resort en een padelcourt met mogelijkheid tot het volgen van lessen.
Meer info op hun website: https://golf.golfbonalba.com/
Op 13 km, in Santa Faz, is er een overdekt 25m zwembad en een looppiste. (Hogar Provincial). In San Juan, op 15km, ligt het sportzwembad “Arena”, tennispleinen, padelpleinen voor enkel en dubbel, een sportwinkel en een medisch sportcentrum. In El Campello zelf is er een officieel 400m atletiekpiste die tegen een kleine betaling gebuikt kan worden.

Onze aanbevolen sport-routes

Hieronder vindt u enkele routes, zowel voor het wielrennen, het mountainbiken als het wandelen.  De routes zijn downloadbaar in het GPX-formaat.

Voor meer info over het gebruik van GPX-bestanden verwijzen we u graag door naar routezoeker.com

Wielrennen

Download onze 8 routes

Click title to show track
Route 1: Port dels Tudon
Route 2: Tibi
Route 3: Alcoy
Route 4: El Maigmo
Route 5: Col de Rates
Route 6: La Romana
Route 7: Mirador Del Rio
Route 8: Xixona

Mountainbike

Download onze 3 routes
Click title to show track
Route 1: Cova Dels Canelobres
Route 2: Placita de Cabeco
Route 3: Confrides

Wandelingen

Download onze 3 routes
Click title to show track
Route 1: Serra Del Cabeco d'Or
Route 2: Trail Walk
Route 3: Canelobre Walk